FAQ

Ik wil graag een offerte

FAQ zonneenergie

Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij andere zonnepanelen is de voorkant van glas en de achterkant van kunststof. De dubbele glazen laag bij glas-glas zonnepanelen zorgt voor veel voordelen zoals een hogere opbrengst en betere kwaliteit en garantie.

De voordelen van glas-glas zonnepanelen:

Met een off grid systeem voorzie je volledig zelf in je energie en ben je onafhankelijk van het gas- en elektriciteitsnetwerk. Zo heb je nog steeds stroom tijdens stroomonderbrekingen en wordt je ook bewuster en zuiniger in je energieverbruik. Jover Energy kan je huis volledig off grid gereedmaken.

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Zet je bijvoorbeeld op een zonnige dag je wasmachine aan, dan gebruikt de wasmachine direct de stroom van je zonnepanelen. Je 'koopt' op deze momenten dus geen stroom en dat bespaar je op je energierekening. Nadat je je investering hebt terugverdiend, na gemiddeld 7 tot 8 jaar, is alles wat je bespaart pure winst.

Er bestaan drie soorten omvormers:

  1. String-omvormers
  2. Micro-omvormers
  3. Omvormers met optimizers
 

Veel gemeentes hebben lokale subsidies ingesteld voor het aankomende jaar in plaats van de landelijke subsidies die eerder bestonden. Vaak houden de gemeentes die nog subsidies hebben voor zonnepanelen zich vast aan het oude systeem. Dit houdt in dat ze met een pot werken, als de pot op is worden subsidies niet langer uitgegeven.

Heeft mijn gemeente subsidies voor zonnepanelen?

Het is afhankelijk van uw gemeente of u subsidie kunt aanvragen, kijk daarvoor op de website van de gemeente. 

Hoe werkt het aanvragen?

Meestal is subsidies aanvragen heel makkelijk, dit kan dan gewoon online, op de site van uw gemeente, of schriftelijk. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere uitleg. Uw gemeente zal altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

BTW terugvragen

De BTW die je betaalt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Daarmee krijg je 21% van het totaalbedrag terug. Dat is meteen een flinke besparing van gemiddeld €1000. 

Hoe schoner je panelen, hoe meer energie je opwekt. De meeste zonnepanelen zijn gecoat met een vuilafstotend laagje. In Nederland regent het vaak, maar een regenbui spoelt niet al het vuil van de zonnepanelen. Vieze panelen absorberen minder zonlicht, waardoor je panelen minder stroom opwekken. Na een goede wasbeurt presteren je zonnepanelen weer optimaal.

Zonnepanelen horen minstens 25 jaar mee te gaan. In de meeste gevallen zal een zonnesysteem langer blijven werken. Zeker onze glas-glas zonnepanelen. Een technische levensduur van 30/35 jaar is niet ongebruikelijk. Hoe dan ook profiteer je met een levensduur van 25 jaar en een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar al snel van 18 jaar gratis energie.

Een zonnesysteem bestaat zonnepanelen, een omvormer, kabels en groepenkast.

Begrippen

Wat is Wp?
Wp staat voor ‘Watt piek’.

Het is de meeteenheid die wordt gebruikt om de capaciteit die een zonnecel of zonnepaneel om zonne-energie in elektriciteit om te zetten heeft aan te duiden. Eén wattpiek is de productie van een elektrisch vermogen van 1 watt (W) onder standaard laboratoriumomstandigheden (STC, Standard Test Conditions).

Het is daarom ook goed om te weten dat een paneel van bijvoorbeeld 200Wp niet automatisch de daadwerkelijke 200Wp oplevert. De hoeveelheid elektrische energie die geproduceerd wordt door een zonnecel, hangt af van meerdere factoren. Hierbij kunt u denken aan:

  • Lokale omstandigheden op de plaats waar het zonnepaneel staat opgesteld.
  • Weersomstandigheden. Een bewolkte hemel geeft immers minder sterke zonnestralen. Inval van de zonnestralen, deze varieert gedurende de dag. Daarnaast warmt de zon het zonnepaneel op en vermindert de efficiëntie ervan.
  • Schaduwval van bomen, schoorstenen etc;
  • Luchtvervuiling (minimaal).

Wat is kW?
kW staat voor ‘kilowatt’

Het is een eenheid die het energievermogen uitdrukt. Het staat voor de hoeveelheid gevraagde of opgewekte elektrische capaciteit van een installatie of bedrijf op een bepaald tijdstip. 1 kilowatt is gelijk aan 1.000 watt.

Wat is kWh?
kWh staat voor ‘Kilowattuur’.

De eenheid kWh wordt gebruikt om aan te geven hoeveel elektriciteit (in Watt) u gebruikt of opwekt. Het is de meest gebruikelijke eenheid/afkorting om uw elektriciteitsverbruik in een bepaalde periode mee aan te duiden. 1 kilo-Watt (kW) staat gelijk aan 1.000 Watt.

Het kilowattuur (kWh) ziet u vaak terug op bijvoorbeeld uw elektriciteitsrekeningen.

De prijs voor 1 kWh is afhankelijk van uw energieleverancier. Volgens de consumentenbond liggen de kosten per verbruikte kWh momenteel rond de 22 cent (incl. 21% btw). U kunt natuurlijk ook besluiten om niet meer afhankelijk te willen zijn van een energieleverancier voor uw energie en deze (grotendeels) zelf op te wekken door middel van een zonnestroomsysteem.

Scroll naar boven